Wastips

De Ruiterzolder a/d Amstel raad U aan met het volgende rekening te houden.

Wassen

Volg bij het wassen altijd de wasvoorschriften. Als kleding te heet wordt gewassen, riskeert U dat het onnodig krimpt of verkleurd. Te koud wassen daarentegen verwijdert vaak de vlekken niet goed genoeg. Het beter voor het behoud van de kleding om binnenstebuiten te wassen en klittenband en ritsen te sluiten. Gebruik geen wasverzachter en zo weinig mogelijk wasmiddel om de kleding mooi te houden. Was gekleurde kleding de eerste paar keren apart of met dezelfde kleur, de kleur kan namelijk afgeven. Was kledingstukken die stretch (elasthan) bevatten (o.a. rijbroeken) nooit warmer dan 30 graden.

Drogen

Raadpleeg  voor het drogen het waslabel. Kijk goed op het wasetiket of drogen in de droogtrommel mag. Als het kledingstuk geschikt is voor de droogtrommel, staat er in het waslabel een vierkantje met daarin een cirkel. Hoe hoger de droogtemperatuur, des te meer kans op krimpen. Zijde, wol en polyester mogen nooit in de droogtrommel. Katoen en tricot, liefst hangend op een kleerhanger laten drogen. Bij voorkeur je rijbroek niet drogen in de droogtrommel, rijbroeken met een leren zitvlak altijd liggend laten drogen.

Strijken

Strijk een kledingstuk zoveel mogelijk aan de binnenkant. Dit voorkomt glans- en plet- plekken en beschadiging van opdrukken, versiersels en waxcoatings. Strijk katoenen kleding in vorm als het nog iets vochtig is. Goed uitstrijken scheelt aanzienlijk in de krimp. Let op bij het strijken met een stoomstrijkijzer. Stoom is altijd 100°. Alleen artikelen waar op het wasetiket 3 puntjes in het strijksymbool staan, mogen met stoom gestreken worden.

Bling bling

Bling bling is helemaal in. Veel rijbroeken hebben tegenwoordig strass steentjes, pailletten of andere soorten glimmers als opdruk. Erg leuk, maar ook erg kwetsbaar. Wij raden U daarom aan om rijbroeken waarbij dit het geval is, binnenstebuiten te wassen op 30 graden. Tevens de droger vermijden. Op deze manier zal uw rijbroek langer mooi blijven. Let op: op strass steentjes, pailletten, en andere glitter opdrukken kunnen we geen garantie geven.

Tip:

Om uw witte rijbroek extra wit te houden, kunt U af en toe groene zeep, Vanish of een andere vlekverwijderaar gebruiken.